«Країна ТБ» регіональні телеканали та ДП «Укркосмос» створюють супутникову технологічну мережу – «Країна ТБ»

31.08.2017
7:40

З 11 вересня розпочинає роботу супутникова технологічна телемережа «Країна ТБ» для обміну контентом між регіональними телеканалами. Близько 20 українських телеканалів, які є провідними мовниками в областях та містах України, уклали Меморандум про обмін авторськими телепрограмами та власним телевізійним контентом. Технічну підтримку роботи мережі забезпечує ДП «Укркосмос», надавши для цього ресурс свого супутникового телепорту. Передача та розповсюдження сигналу забезпечується міжнародним супутниковим оператором «Спейском» через супутник AMOS-7 (4°W) з повним покриттям території України.

На тестовому етапі роботи мережі, який розрахований на 3 місяці, телеканалами будуть відпрацьовуватися режими доставки та прийому телесигналу, швидкості передачі та кодування даних. З метою оптимізації ємності супутника телесигнали будуть передаватися в стандарті DVB-S2/MPEG-4.

Очікується, що технологічна телемережа «Країна ТБ» у майбутньому може скласти основу для створення супутникової платформи регіонального телебачення.
Меморандум про спільне використання телемережі є відкритим для приєднання будь-яких ТРК, що є телерадіоорганізаціями  місцевої  і  регіональної категорій мовлення та  здійснюють мовлення відповідно до ліцензій на ефірне телевізійне мовлення або цифрове мовлення, та які відповідно до програмної концепції мовлення створюють оригінальні (авторські) телерадіопрограми та телерадіопередачі, що є власним продуктом  телерадіоорганізації. З усіх питань участі в проекті «Країна ТБ» просимо звертатись до ДП «Укркосмос» за телефоном (044) 369-5152, або електронною поштою: info@ukrkosmos.kiev.ua