Супутник Astra 4А приймає медіагрупу 1+1

09.12.2016
15:14

1+1 медіа повністю переходить на трансляцію каналів «1+1», «Плюсплюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді» і «Квартал ТВ» на супутник Astra 4A (4,8 гр.в.д.). До цього часу канали мовлення йшло через супутник Amos 2 (4 гр.з.д.).

Повідомлення про цей перехід було опубліковано в прес-релізі цієї медіагруппи. Переход на новий супутник буде повністю завершено в лютому наступного року, на даний момент трансляція і мовлення проводиться паралельно на двох супутниках.

Канали «ТЕТ», «2+2» і 1+1 Інтернатіонал вже знаходяться на транспондері В3, куди поступово переведуть і інші канали.

Ярослав Пахольчук, виконавчий директор 1+1 медіа зробив заяву, в якій сказав про те, що радий завершенню трирічного мармафона щодо переведення всіх каналів медіа 1+1 на один супутник мовлення і трансляції Астра4.

Також він зазначив, що медіа група сподівається на подальше розширення зв’язків і зміцнення відносин з SES, співпраця з яким має давню і добру історію. Головним завданням медіагрупи, зазначив Я.Пахольчук, на даному етапі забезпечити комфортний перехід на нові частоти та піклування про глядачів 1+1 медіагрупи.

Провайдери платного телебачення були заздалегідь сповіщені про планований перехід на космічний апарат Астра4 з супутника Амос2. Технічні параметри нового супутника для всіх каналів групи 1+1 медіа:

Супутник Astra 4A (SES Sirius)

  • Орбіта 4,8 гр.в.д.
  • Частота 11766 МГц
  • Символьна швидкість 27,5 Мсимв с (MSymb s)
  • Поляризація горизонтальна (H)
  • FEC 3/4
  • Модуляція DVB-S (QPSK)