Оновлення обладнання телепорту в м. Київ

30.09.2016
9:00

В рамках здійснення робіт з технічного переоснащення та модернізації Центральної передавальної супутникової станції (ЦПСС) ДП «Укркосмос» розпочато  етап оновлення цифрового обладнання тракту обробки телесигналу та його підготовки для підйому на супутник, а також системи моніторингу вхідних та вихідних відеосигналів.

Постачання обладнання та програмного забезпечення здійснюється визнаним світовим лідером в області рішень інфраструктури доставки відеосигналу для забезпечення провайдерів медіа-послуг компанією Harmonic International AG  (США).

Встановлення надсучасного цифрового обладнання ЦПСС висуває телепорт ДП «Укркосмос» на перші щаблі операторів супутникового телемовлення в Україні та створює провідну технічну платформу для національних телекомпаній із забезпеченням високоякісних супутникових каналів ретрансляції телевізійних програм на всій території України та усього світу.

Наразі, після завершення модернізації телепорту ДП «Укркосмос» телекомпаніям буде запропонований сервіс кодування сигналів у форматах MPEG2 / MPEG4 з модуляцією DVB S/S2 в стандартах телемовлення SD та HD.

Наступний етап модернізації ЦПСС передбачатиме введення стандарту якості мовлення 4К (UHD).