Привайдери проти Медіагруп

28.10.2016
20:54

Сьогодні в Києві в ході запланованої зустрічі українські провайдери прийшли до єдиного рішення в побудові принципів переходу до моделі платного телебачення. Таке рішення було підтримано профільними асоціаціями та найбільшим телеком-оператором ВОЛЯ. Про це йдеться в документі, копію якого має в своєму розпорядженні редакція Mediasat.

Одним з головних ініціаторів підписання акту «Принципи для конструктивного переходу на ринкові відносини» стала компанія «Тріолан». Оригінал документа знаходиться у генерального директора групи «Тріолан» Вадима Сидоренка. Він складається і з чотирьох ключових пунктів. Загальна суть документа полягає в наступному: телеканали, які бажають отримати максимальне покриття, зобов’язані платити провайдерам за поширення сигналу. Ті канали, які прийняли рішення перейти на платну модель, надаються оператором в пакетах з істотно меншим охопленням або тільки в мережі IP. Крім того телеканали, що переходять на платну модель, будуть зобов’язані виконати ряд заходів, спрямованих на створення умов для покупки цих каналів абонентами оператора. Під цим мається на увазі кодування супутникового сигналу, надання провайдеру сигналу у високій якості, проведення роз’яснювальних робіт в ефірі каналу, боротьба з піратством.

Згодом даний документ буде перетворений в меморандум, який буде офіційно підписаний представниками індустріальних асоціацій і провайдерів, в тому числі і ВОЛЕЮ.

Нагадаємо, раніше Федір Гречанінов, StarLightMedia, повідомив про плани медіагруп закодувати супутникове мовлення в січні-лютому 2018 року.

Джерело mediasat.info